You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Годівля кролів у період спокою

Частину року, звичайно в зимовий період протягом 2—4 мі­сяців, самки бувають холостими, а самці не йдуть у парування.

Протягом цього періоду кролів годують сіном, гілковим кормом, коренеплодами та концентрованими кормами. В період спокою для кролів, що мають живу вагу 4 кілограми рекомендують такий примірний добовий раціон: сіна — 150, соковитих кормів — 300 і концентрованих 20 грамів.

Годують тричі на добу; ранком та увечері згодовують сіно і концентровані корми, а опівдні —соковиті. Замість води взимку кролям можна давати сніг.

ВІДГОДІВЛЯ   КРОЛІВ

Щоб поліпшити якість м’яса кролів, призначених на забій, їх слід попереду відгодувати. На відгодівлю ставлять кролів у 4— 5-місячному віці і відгодовують протягом 15—20 днів. При відго­дівлі узимку кролів краще годувати овсом, кукурудзою, висівками, горохом, картоплею, коренеплодами, добрим сіном, а також кухон­ними відходами, а влітку — травою і концентрованими кормами.

ЗБІР ПУХУ

Ангорський кріль дає пухову продукцію, починаючи з 2—2,5 мі­сячного віку. Перший раз пух збирають за допомогою стрижен­ня кроля ножицями. У 4—4,5-місячному віці провадять другий збір пуху за допомогою вищипування. Вищипують тільки дозрі­лий пух, тобто такий, який при захоплюванні пальцями залишає­ться в руці; застосовувати при цьому силу не можна. Вищипуван­ня пуху провадять за допомогою гребінця з рідкими зубцями.

У молодняка пух вищипують раз у 2 місяці, а у дорослих кро­лів — щомісяця. Не збирають пух взимку при низьких температу­рах, у сукрільних маток — в другу половину сукрільності, а при вищипуванні в першу половину сукрільності залишають пух на животі і грудях.

Tags:

Leave a Reply